“Skolan är en mycket viktig del av samhället, där ska eleverna lära sig mycket för att så småningom komma ut i arbetslivet. Skolans resurser måste öka!”

Jag håller verkligen med dig i detta. Under många år har jag och Liberalerna lyft just detta, att elevpengen är för låg i Kalmar kommun och att skolan inte lyckas se till att det finns de resurser som behövs ute på alla våra skolor och förskolor. Det finns en tydlig skillnad mellan en stor och en liten enhet, många elever och barn eller få. Så ska det inte behöva vara. Jag tror att det är det som gör det så svårt, att det ser så olika ut. Därför är det viktigt att vi ser alla våra barn och elever som individer och att vi måste göra olika för att det ska bli lika. Alla elever har rätt till en bra skolgång.

Jag har lyssnat på er lärare och rektorer och ofta lyft vikten av att skolan ska få mer resurser. Det är oerhört viktigt att vi ser till att varje skola, rektor och lärare ska kunna ge alla barn och elever det som krävs för att alla ska lyckas. Att alla elever och lärare ska känna att det går att leva upp till skolans alla mål och att ni som lärare aldrig ska behöva känna att ert jobb blir begränsat på grund av ekonomin.

Samtidigt är inte mer pengar den enda lösningen på detta, vi behöver även mer kompetensutveckling hos rektorer och lärare för att kunna möta de elever som faller utanför normen. Vi behöver kompetenssamla och se till att ni lärare har både tid och ork över för att utveckla er till ännu bättre pedagoger så ni kan möta eleverna på många olika sätt. Att ni får den tid som behövs för ert uppdrag och att ni är tillräckligt många händer för att räcka till. Vi kan göra detta tillsammans med politiken men då behöver vi byta majoritet.

Liberalerna är Sveriges främsta skolparti och vi kommer aldrig att svika skolan!

Lotta Wahlmino (L) Oppositionsråd