Vi var nog många som satte morgonkaffet i halsen när vi såg rubriken ”V vill förbättra för småföretagare”.

I Sverige finns det idag inget parti som tillfört så lite politik för företagande, speciellt kvinnligt sådant. Man vill avveckla RUT som är en framgångssaga främst för kvinnliga småföretagare. Företag som till stor del har kvinnliga chefer. V vill istället fortsätta att höja skatten på arbete, vill återinföra förmögenhetsskatt och införa sex timmars arbetsdag samtidigt som man vill förbättra villkoren för småföretagare genom att de ska slippa betala 14 dagars sjuklön. Man anser att små och medelstora företag står för en tredjedel av den Svenska exporten och att det är främst till närliggande marknader. Därför är det obegripligt hur de tänker kring sitt krav på att Sverige ska lämna EU.

Per Gawelund beskriver målande om småföretagare: Förutom en bra och lönsam idé krävs passion, uthållighet och hårt slit. Samtidigt lever många av dagens småföretagare i en osäker tillvaro, ofta med låg inkomst trots långa arbetsdagar.

Detta är ett skämt för i Vänsterpartiets Sverige är företagen helst statliga, hårt beskattade och styrda av oändliga mängder byråkrati. Drivkrafterna för företagande, passion, uthållighet, hårt slit får inget utrymme här om man är en entreprenör som drivs av idén att bygga upp sin idé på egen hand för att sedan kunna lämna över till nästa generation.

Per Gawelund lever dock som han lär, han är nämligen 21 procent företagarvänlig i kandidatguiden hos Företagarna och kommer behöva jobba hårt för att vänsterpartiet ska förbättra något för småföretagare, på riktigt!

Tips: gå in och gör testet och se vilka politiker det är som verkligen är företagsvänliga.

Lotta Wahlmino, (L), riksdagskandidat, 95 procent företagsvänlig.