Måndag i Almedalen 2017 betyder Liberalernas dag. Vi började med att lyssna på Jan Björklund när han blev intervjuad av SVT på morgonen. Vi alla konstaterade att detta skulle bli en bra dag! Han var lugn, trygg och visade upp en personlig sida där han svarade på frågorna med tryck och tydlighet men samtidigt med ödmjukhet.

Lite senare var jag, Mathias Karlsson och Maria Linner och lyssnade på vår engagerade partisekreterare som verkligen svarade på frågan om partiledarstriden som media gärna vill lyfta här som ”det viktigaste”. Hon sa att detta ”vitaliserar debatten” och jag tror att detta får oss alla inom partiet att verkligen tänka till och hitta vår liberala kompass. Detta är inget hot utan en sund debatt. Allt blir vad man väljer att se det som.

Kalmar Läns riksdagskandidater tillsammans med partisekreterare Maria Arnholm.

Innan lunch hann jag även med ett seminarium om motivationsarbete i skolan. Där organisationen Star for Life har arbetat fram en modul som ger möjlighet för skolor att arbeta strukturerat och långsiktigt med inre motivation hos elever. På plats fanns forskare som styrker detta och även representanter från skolvärlden som testat detta. Så intressant!

Vi lunch var det sedan kampanjarbete som gällde då jag verkligen fick prata Liberal politik och träffa massor av medlemmar från hela landet men också en hel del som bara var nyfikna på oss. Så kul!

Klockan 15 var det dags för Mats Person och Liberalernas ekonomiska seminarium. Där lanserades massor av nya tankar kring arbete, skatt och vad som kommer krävas framöver för att fler ska lyckas få arbete och att samhället ska kunna leverera service på hög nivå till alla som behöver. Mycket intressant. Mitt i detta kom P4 Kalmar och ville ha en intervju om hur dagen fortskred för oss Liberaler i Almedalen. Ca 14 minuter in i programmet kan du lyssna på mina svar. Känner att jag nog behöver träna lite mer på detta så att jag blir tydligare… mina R var tydligen det som intresserade mest! 😉

Under radiointervjun kom dessa ungdomar fram och vill veta vem jag var och om jag tillhörde partiet Liberalerna. De ville veta hur vi jobbade under ”vår dag” och vad som skulle hända under kvällens tal som de skulle lyssna på.Att talet skulle vara på svenska såg de inte alls som ett problem, de var mest intresserade av hur det framfördes och hur många som skulle sitta och lyssna De frågade om det var okej med mig att jag blev intervjuad i en av Sydkoreas tidningar och frågorna var många kring hur demokratin fungerar och vilka frågor som vi tycker är viktiga. Oerhört intressant att få prata med dem och jag blev ordentligt sugen på att åka dit för att studera deras demokrati.

Klockan 19.00 var det då dags för det jag väntat på hela dagen: Jan Björklunds tal till oss. Jag och Maria Linner fick sitta på första bänk tillsammans min gamla elev Nora Eklöv. Det var en fantastisk känsla att få lyssna på Jan och hans tal gick rakt in i mitt hjärta. En djupare analys kring talet kommer i ett eget inlägg längre fram. Missade du talet kan du se det här:

https://www.svtplay.se/video/14204088/partiledartal-i-almedalen/partiledartal-i-almedalen-jan-bjorklund-l

Kategorier: Kryssa Lotta