Fredag och lördag har handlat om att läsa in sig på allt som bjuds under Almedalsveckan. Som tur är så finns det modern teknik som hjälper till att få koll på allt som händer. Jag har tre huvudämnen som jag kommer att försöka hålla mig till. Fast just nu över 40 olika föreläsningar/debatter som jag vill lyssna på under veckan.

  1. Skolfrågor ur flera olika perspektiv (LR har spännande debatter, https://www.lr.se/opinionpaverkan/aktiviteterochevents/almedalsveckan2017/seminarierochdebatter.4.6aa0743215bf358edab3e064.html),
  2. LSS (Attention har ett bra program http://attention-riks.se/almedalen2017)
  3. Hur vi värnar vår demokrati och får unga att engagera sig. ( Ska lyssna på duktiga Nina Larson från Studieförbundet vuxenskolan. http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/45441)

Men även Media, polis och rättsfrågor kommer att prioriteras när programpunkterna väljs ut.

Många klagar nu på att Almedalen bara är för lobbyister, de rika och inte för vanligt folk. Jag besökte Almedalsveckan för första gången förra året och jag blev positivt överraskad.  Det var gratis föreläsningar och fullt av spännande debatter för alla att lyssna på. Utbudet var svindlande och gratis. Deltagarna var en härlig blandning av vanliga besökare, journalister, politiker, fackfolk, myndighetspersoner och samhällsdebattörer. Hela den svenska demokratin fanns representerad i Visby. En hisnande känsla.

För mig som fritidspolitiker är det därför ovärderligt att få tillgång till så mycket bra kompetensutveckling på kort tid. Att faktiskt få lyssna på det senaste, träffa de som arbetar med viktiga aktuella frågor och få möjlighet att ställa frågor och få ny kunskap. Ovärderligt!

Den viktigaste och roligaste dagen är ju förstås Liberalernas dag. Ser fram emot måndag då Liberalismen flödar i Visby och vår partiledare talar. Men det kommer vara lite jobb för mig också, måndag 3 juli kl. 12.00-14.00 och onsdag  5 juli kl. 14.00-16.30 träffar ni mig i Liberalernas tält i Almedalsparken. Ser fram emot att få träffa andra liberaler men även få prata politik. Programmet för Liberalernas viktigaste punkter ser ut såhär:

Liberalernas dag: måndag 3 juli
Seminarium om ekonomisk politik med bl.a Mats Persson, stora tältet i Almedalsparken kl 15.00.
Jan Björklund talar i Almedalsparken klockan 19.00.

Liberalernas mingel: tisdag 4 juli kl 16.00–19.00, Helge Andsplan 1. Anmälan genom Facebook, evenemanget finns i gruppen ”Liberaler i Almedalen”.

Liberalernas sommarfika: onsdag den 5 juli kl 15.00–17-00.  Kaffe och godsaker i pressträdgården på Vårdklockegatan 5. Ingen föranmälan krävs.

Så nu packar jag mina väskor och tar med mitt anteckningsblock för ytterligare en Almedalsvecka i demokratins tjänst. Jag tänker försöka blogga liten uppdatering varje dag för att sprida lite till er som inte har möjligheten att vara på plats.

Kategorier: Liberalerna